18:30

IF VP Uppsala P99

Referat: Lohärads IF Röd - IF VP Uppsala P99

Nu var det dags för en uppskjuten match mot VP Uppsala, den skulle ha spelats den 13/8, men då fick inte VP ihop folk.
Det kändes från början att laget var laddat, de var sugna på att spela match. Vi hoppades att det fina två mål spelet från gårdagens träning skulle hålla i sig, och det gjorde det verkligen.
Från början var det mycket snack av våra spelare, nästan i mun på varandra. Men hellre i mun på varandra än total tystnad. Vi hade många fina väggspel. Vi gjorde ett mål som visade sig vara ett offside mål, och det var helt rätt dömt. I 10:e minuten gjorde VP 0-1 genom deras nr 7 (deras klart bästa spelare), det målet kändes lite snopet efter vår fina start. Sen kom vi in i en period där det kändes som om vi var pressade av dem, utan att de satte press på oss!!!
I 16:e minuten kom äntligen vårt först mål, 1-1. Max jobbade och slet, VP spelarna föll som käglor... Max lade en fin pass till Joel som gjorde mål, skönt. VP höll på att göra sitt andra mål, de hade en farlig frispark i ribban...
I 18:e minuten gjorde vi 2-1. Hampus lade en genialisk passning i djupled på vänster kanten som Max förvaltade genom att löpa in mot mål och sedan lägga den snett bakåt, till A-K. Som sköt mål med ett bestämt skott. Hela den här sekvensen var hämtad från skolboken, underbart att se.
Nu var vi på gång. Vi hade vänt spelet. Vi spelade med stor pondus och med bra finess. Alla var delaktiga i spelet.
Under slutet av första halvlek gjorde vi två mål. 3-1 genom att Ted "Professorn" gjorde en suverän passning mellan deras backar på vänster kanten. Max gjorde en snabb löpning och fick tag på bollen, och rundade deras målvakt.
Vid 4-1 målet så försökte VP ställa oss offside. Zacke slog en passning i djupet som Anton tog hand om efter en kanon löpning. Anton kom fri till höger om målvakten. och osjälviskt passade han till Max som hade öppet mål. Halvtid.

I andra halvlek startade vi jätte bra, vi spelade en bra fotboll. Vi lät bollen förflytta sig, vi använde oss av många spelare i passningsspelet. 5-1 var en delikass. Samuel (målvakt) bytte kant jätte snabbt efter att ha tagit bollen. Han kastade ut den på högersidan till Simon som vann mark, och lade en kanon passning i djupled på höger kanten till Berga, som sedan lade en snygg passning till Zacke som var i mitten. Det var så snyggt så här får tre stycken assist, även Samuel.
Vi var under hela matchen farliga på hörnor, vi pratade med varandra om vart vi skulle stå så att vi täckte upp rätt ytor. Det kändes bra. Max höll på att göra mål på två hörnor genom att nästan få in den vid första stolpen.
Vi fortsatte vårt fina väggspel, spelade med finurlighet, vi pratade mycket och bra på plan. 6-1 gjordes av Hampus, som var framme på en retur från deras målvakt efter en frispark slagen av Max. 7-1 var ett viljemål av Johan. Han rev och slet och bollen skulle bara in. 8-1 gjordes också av Johan, efter en retur på hörna. Johan var på väg att göra sitt tredje mål, efter bl a en hård frispark strax utanför.
9-1 gjordes av Zacke efter en snabb frispark av Anton. Där visade både Anton och Zacke sin spelförståelse, VP hann inte förbereda sig. Snyggt gjort grabbar.
10-1 gjordes av Jocke efter att han snappade upp en slarvigt slagen inspark av VP. Jocke var iskall, han dribblade av deras målvakt. 11-1 gjorde Zacke efter passning från Max. Vi fick många gratis mål idag, eftersom vi var tunga att möta. Vi jobbade som ett lag. VP´s andra mål kom på straff, genom deras nr 20. Straffen tillkom efter hands, straffen var bra slagen. Nu stod det 11-2.
Sista målet i matchen gjorde Lang för oss. Genom att lägga en mycket snygg staff. Det var Lang själv som blev fälld.

Måste även passa på att berämma domartrion Morgan, Martin och William. De spelar i normala fall i vårt P97 lag. De började att döma först i år, det är jätte kul att de på så kort tid har blivit så bra. Ni gör ett jätte bra jobb och har ett jätte bra samarbete.

Idag spelade vi som ett lag, med många läckerheter. Vi pratade mycket på plan, många bra passningar, mycket väggspel, vi breddade på båda kanterna. Lang måste ha vit krita på sina skor!! Vi spelade stabilt och tryggt, vi hjälpte varandra på planen. Nu fortsätter vi med den här positiva känslan.

En annan glädjande sak, var att ALLA i dagens match gjorde poäng!!!!